Situatia politica e insa de asa natura incat o actiune de rasturnare a lui Calin Popescu Tariceanu nu e dorita de nici un partid de pe scena noastra politica. Delegatia Permanenta a PNL a decis vineri, 9 decembrie 2005, suspendarea din partid a deputatului Cristian Boureanu pentru un an.
Initiatorul acestei decizii si luptatorul pentru ca ea sa fie luata a fost Calin Popescu Tariceanu, presedintele PNL si premierul Romaniei.
La conferinta PNL Bucuresti din 19 noiembrie 2005, Cristian Boureanu a facut senzatie, acuzand lideri ai PNL de negocieri secrete cu PSD. Presedintele Partidului, luand cuvantul, i-a cerut transant sa dezvaluie public numele celor care s-au dedat - dupa opinia sa - la o asemenea mare eroare. Cum Cristian Boureanu a refuzat acest lucru, declarand ca-i spune premierului intre patru ochi, Calin Popescu Tariceanu a propus si a obtinut sanctionarea tanarului liberal.
PNL s-a remarcat pana acum pe scena noastra politica printr-o bunavointa mai mult decat exagerata fata de opiniile critice la adresa conducerii alese statutar.
Ce l-a facut pe Calin Popescu Tariceanu sa-si faca o cruciada din cazul Cristian Boureanu?
Raspunsul ni l-a dat insusi Calin Popescu Tariceanu, dupa reuniunea Delegatiei Permanente:
"E un avertisment clar si pentru alti amatori de un asemenea comportament".
Desi nu i-a nominalizat, acesti alti amatori sunt cativa lideri marcanti ai PNL - Valeriu Stoica, Mona Musca, Theodor Stolojan, Crin Antonescu - , care au supus in ultimele luni conducerea partidului, pe Calin Popescu Tariceanu indeosebi, unor atacuri publice rasunatoare.
Asadar, cazul Cristian Boureanu s-a dorit de catre Calin Popescu Tariceanu un exemplu pentru contestatarii din partid. Un exemplu menit a-i pune cu botul pe labe. Dincolo de silueta bine facuta a lui Cristian Boureanu se ascund, in conceptia premierului, cei