Sedinta de luni a Adunarii Generale a Actionarilor societatii Drumuri si Poduri n-a avut un final tocmai fericit. CJ va incerca sa vanda active ale societatii evaluate la 19,2 miliarde. Datoriile societatii sunt, insa, de 21. Majorarea de capital propusa de conducerea societatii a fost respinsa.
In timp ce Executivul CJ se declara surprins de starea societatii, sindicalistii acuza Consiliul de dezinteres * Raportul Curtii de Conturi releva nereguli majore si plati nejustificate de miliarde * Cheia Drumurilor este la vicepresedintele Alexandru Fratean, cel care a raspuns de activitatea societatii in ultimii ani
Luni dupa amiaza s-a desfasurat Adunarea Generala a Actionarilor societatii Drumuri si Poduri. Principala hotarare aprobata este vanzarea unor active ale societatii pentru a continua aplicarea planului de redresare si privatizare a societatii.
Final cu scantei
Atmosfera de la finalul sedintei a fost agitata, existand voci care au sustinut ca deznodamantul ar fi fost regizat, dorindu-se premeditat falimentarea societatii.
Liderul sindical, Alexandru Chertes, a fost cel mai nemultumit, acuzand CJ de dezinteres fata de soarta societatii si sustinand ca solutia aleasa inseamna imposibilitatea societatii de a-si continua activitatea.
"N-a fost dus Guvernul care va acorda masuri compensatorii pentru o parte din angajati in eroare? Asa s-a dorit sa se ajunga la acest final", a declarat Chertes. Executivul CJ explicat ca solutia aleasa era singura posibila in acest moment.
Probleme grave
Inca din toamna anului trecut a fost finalizat un plan de restructurare, in ideea privatizarii societatii, document despre care vicepresedintele CJ Alexandru Fratean spune ca a fost intocmit impreuna cu