Trebuie sa recunosc ca, dupa numele localului, ma asteptam sa gasesc ceva mai.... frantuzesc inauntru, dar nu a fost sa fie asa, mai ales ca, sincer, nu prea stiu cum arata un restaurant frantuzesc. Insa, nici meniul nu mi-a rezervat vreo surpriza... frantuzeasca, ci din contra, bogatia de preparate italiene m-a facut sa ma gândesc daca nu cumva localul ar fi trebuit sa se numeasca... Il Barone. In sfârsit, reusesc sa ma hotarasc asupra unui preparat culinar si aleg, ajutata de ospatarul amabil, o portie de Saltimboca Romana (ce va spuneam... italian) si o garnitura de cartofi gratinati. Cele doua feluri mi-au fost servite direct din vasele in care au fost preparate, iar gustul m-a multumit pe deplin. Pe scurt, Saltimboca Romana este un fel de mâncare cu carne pregatita la gratar si ciuperci, asortata cu un sos alb, cu smântâna, foarte savuros, servita cu o lipie calda. M-am felicitat pentru alegerea facuta si, desi am incercat sa nu mai las nimic in vas, mi-a fost imposibil. Cert e ca sosul alb de care va spuneam nu mai are aceeasi savoare daca nu este servit cald, chiar fierbinte. Localul nu duce lipsa de clienti, ba din contra. Au fost destul de multi cei care au ales, in acea zi, sa ia prânzul la Le Baron. Ospatarul a facut fata cu brio numarului de clienti, reusind sa nu neglijeze pe nimeni. Cel putin, cu mine nu a fost deloc neglijent, ba din contra; era in spatele meu, de fiecare data când se intâmpla sa am nevoie de câte ceva. Cum va spuneam la inceput, restaurantul Le Baron are ceva vechime in peisajul craiovean. Mi-am dat seama de asta si dupa usa veche, de lemn, care desparte sala de mese de toaleta. Insa, daca v-ati asteptat sa va spun ca si sala de baie este „mobilata“ in stil... vechi, v-ati inselat: modernismul este cuvântul care o caracterizeaza, toaleta find complet utilata cu tot ceea ce este necesar - sapun lichid, servetele pentru mâini... , chiar