Inainte sa ajunga in fruntea celui de-al Treilea Reich, Adolf Hitler a renuntat in totalitate la meniul specific german cu carnaciori si bere, devenind cel mai cunoscut vegetarian din istorie.
In ciuda pornirilor lui tiranice, Hitler nu suporta sa manance de unul singur. De aceea, la masa lui erau intotdeauna invitate foarte multe persoane. Acestea faceau parte dintre favoritele Fuhrerului, oferindu-li-se bucate dintre cele mai alese. Insa Hitler isi manca linistit preparatele vegetariene. Isi sustinea ideile legate de vegetarianism, cu argumente istorice. Spunea el, vikingii nu aveau cum sa conserve carnea in calatoriile lor razboinice, asa incat s-au hranit cu cereale si radacini.
LOGICA. Conform argumentelor lui Hitler, romanii nu puteau suporta carnea, pe care o mancau doar in caz de urgenta. Era convins ca vegetarianismul da o putere psihica superioara. Mai mult de atat, Fuhrerul considera gatitul cea mai mare crima pentru dieta. "Daca ii oferi unui copil o bucata de carne gatita si un mar, acesta va alege cu siguranta marul" era argumentul forte al tiranului. In aceeasi ordine de idei, era ferm convins ca cei care au un regim vegetarian traiesc mult mai mult.
Meniurile ramase din vremea celui de-al Treilea Reich arata ca Hitler lua micul dejun la pranz, cand manca doar paine prajita, menta, un mar si ceai de musetel. Doar ocazional servea o bucatica din branza sa preferata, Gervaise. La pranz, in jurul orei 17:00, pe masa lui Hitler se aflau fructe, supa, legume, salate cu suc de lamaie. Fasolea, lintea, piureul de mazare cu cartofi si unt erau specialitati. Avea si momente de excentricitate, iar atunci comanda oua umplute cu caviar rusesc.
La cina, Hitler servea oua fierte, cartofi copti si branza. Dupa episodul Stalingrad, Fuhrerul a inceput sa consume bere, insa in scopuri medicale. Il ajuta sa doarma. Dupa scurt timp a renuntat, pent