realizat de AB Research pentru firma Pfizer.Majoritatea bărbaţilor îşi încep viaţa sexuală între 15 şi 18 ani, faţă de femei, unde majoritatea au indicat intervalul de vârstă 19 - 25 de realizat de AB Research pentru firma Pfizer.
Majoritatea bărbaţilor îşi încep viaţa sexuală între 15 şi 18 ani, faţă de femei, unde majoritatea au indicat intervalul de vârstă 19 - 25 de ani. Cei mai mulţi bărbaţi se laudă că fac sex, în medie, de 11 ori pe lună, în timp ce femeile recunosc doar 5 contacte. Disfuncţia erectilă este o problemă recunoscută de 35 la sută din bărbaţi. Chiar dacă admit că au o problemă, mai mult de jumătate din ei refuză să vorbească despre această afecţiune. În cazul în care acceptă, bărbaţii se adresează partenerei sau prietenilor şi nu unui medic. "Informarea pe teme sexuale se face într-un cerc închis şi sunt nişte informaţii după ureche, pompieristice", spune dr. Augustin Cambosie, copreşedinte al Societăţii Române de Psihoterapie. Ana Bulai, sociolog, este de părere că bărbaţii din România sunt mai informaţi asupra vieţii politice decât de problemele sexuale.
"Există mai puţine informaţii într-un domeniu în care implicarea noastră este mai mare, în condiţiile în care ne începem viaţa sexuală la doi ani după ce am aflat, în clasa a VII-a, cum funcţionează organele genitale", mai spune Ana Bulai. Disfuncţia erectilă este incapacitatea de a avea sau de a menţine erecţia, astfel încât bărbatul să aibă un contact sexual satisfăcător.
Viciile, acuzate pentru problemele sexuale
Stresul, oboseala, alcoolul şi tutunul sunt principalele cauze invocate de bărbaţii cu disfuncţie erectilă. 18 la sută din cei cu disfuncţie erectilă fumează, în medie, peste un pachet cu ţigări pe zi, 5 la sută au boli de inimă, iar 10 la sută consumă alcool. Peste 14 la sută din bărbaţi dau, în schimb, vina pe parteneră.