Supa cu galuste de ficat Ingrediente: supa de carne de vaca sau pui; galuste: 125 g ficat, 20 g unt proaspat, doua oua, o lingura de pesmet, sare, piperMod de preparare: Se curata ficatul de vine si pielite si se trece prin masina de tocat. Apoi separat se freaca untul cu ouale pâna se face o crema care se adauga la ficat. Se pune sare, piper si pesmetul cernut. Se ia cu lingurita din compozitie si se fac mici galuste ce se fierb in apa clocotita cu sare, o jumatate de ora, pe foc potrivit. Când sunt gata, se scot cu spumiera, se scurg si se pun in castronul de servit. Deasupra se strecoara supa. Pui cu sos de lamâie Ingrediente: un pui, sare, piper, doua linguri de patrunjel tocat, patru catei de usturoi, o lingurita de rozmarin tocat, o lingura de mustar, 70 ml suc de lamâie, 130 ml ulei de masline, 50 ml vin alb, patru foi de dafin, 100 g masline, o lamâie, 150 ml supa.Mod de preparare: Se spala puiul, se sterge si se taie in opt; se sareaza si se pipereaza. Se amesteca usturoiul tocat cu o jumatate din cantitatea de verdeata, mustar, sare, piper, suc de lamâie, 100 ml ulei si vin. Se unge carnea cu acest amestec si se lasa sa se marineze opt ore. Se incinge cuptorul la 210 grade Celsius. Se scurge carnea si se sterge; se prajeste in ulei. Se adauga foaia de dafin si se coace 15 minute; se intoarce si se adauga marinata si se coace inca 15 minute, stropindu-se carnea cu sos. Se adauga maslinele taiate; se presara verdeata. Alune cu ciocolata Ingrediente: 400 g zahar, trei linguri cacao, 7 linguri apa, 150 g margarina, patru galbenusuri, 200 g faina, un praf de copt, patru albusuri, 50 g unt, 100 g ciocolata menaj, o cana de alune taiate.Mod de preparare: Zaharul se fierbe cu cacao si apa. Dupa ce au fiert, se adauga margarina si galbenusurile de ou. Din amestecul acesta se iau 14 linguri care se pun intr-o cana de metal. Compozitia care a ramas se amesteca bine cu