Pentru fondul spaniol de investitii GED Eastern Fund I a venit vremea sa se retraga din companiile in care a investit in urma cu cinci ani. GED Capital Development, compania care il administreaza, mai are insa multe de facut pe piata romaneasca, prin noul vehicul de investitii GED Eastern Fund II. GED Capital, unul dintre primele vehicule de investitii care au intrat pe piata romaneasca, investeste, in medie, in fiecare companie in care se implica intre 3 si 15 milioane de e
Pentru fondul spaniol de investitii GED Eastern Fund I a venit vremea sa se retraga din companiile in care a investit in urma cu cinci ani. GED Capital Development, compania care il administreaza, mai are insa multe de facut pe piata romaneasca, prin noul vehicul de investitii GED Eastern Fund II.
GED Capital, unul dintre primele vehicule de investitii care au intrat pe piata romaneasca, investeste, in medie, in fiecare companie in care se implica intre 3 si 15 milioane de euro. “Ne pozitionam ca un partener de finantare pentru companiile in care investim si venim cu experienta unui management de calitate”, sintetizeaza Robert Luke filozofia companiei. Una de succes, daca aruncam o privire pe randamentul de invidiat al plasamentelor sale: in urma vanzarii participatiilor la opt din cele 12 companii in care a investit, GED Eastern Fund I a obtinut o rentabilitate anuala a investitiei, exprimata in dolari, intre 20 si 25%. Acum, managerul fondului vrea sa vanda actiunile pe care le are la ultimele patru companii din cele 12: lantul hotelier Continental, compania de distributie gaze Vital Gaz, furnizorul de solutii software Advantage Software Factory si la Registrul Independent al Actionarilor, Regisco. Perioada de aducere la maturitate a acestor plasamente a trecut, iar iesirea din afaceri este iminenta. “