Sase morti, opt persoane disparute, peste 2.000 de case distruse, poduri, podete si drumuri afectate. Si totul in urma unei ploi torentiale de o ora si jumatate.
Potopul venit din cer a lovit nu mai putin de 21 de localitati sucevene, cea mai afectata fiind comuna Arbore. Paraiasul Clit, practic un firicel de apa, s-a umflat si a creat o viitura ce a ras totul in cale.
Aproape 300 de gospodarii au fost inundate numai la Arbore, sase persoane fiind inghitite de ape. Viitura a fost atat de puternica incat o benzinarie si un oficiu postal au fost rase de pe fata pamantului. Apele au luat pe sus si zeci de masini.
Ieri dupa-amiaza, comuna Arbore arata ca dupa razboi. Oameni in puterea firii plangeau in hohote dupa ce apele i-au lasat numai cu hainele de pe ei. De frica puhoaielor, o buna parte din sateni s-au urcat pe acoperisurile caselor sau si-au abandonat agoniseala de-o viata si au fugit vazand cu ochii.
Ca dupa un atac cu bombe
"E ca dupa un atac cu bombe", a caracterizat, in cateva cuvinte, imaginile de la fata locului prefectul judetului Orest Onofrei. Firicelul de apa a ajuns in numai o ora si jumatate la o adancime de cinci-sase metri. Podul care facea legatura intre localitatile Clit si Solca a fost pur si simplu rupt in doua de apele umflate.
Zeci de case au ajuns pamant. Sute de hectare agricole au fost compromise. Sute de animale din gospodariile oamenilor nu au mai avut nicio sansa in fata viiturii.
Pompierii militari din Solca, Suceava, Radauti, Gura Humorului, dar si din judetele vecine lucrau ieri de zor pentru evacuarea apei din gospodarii. La fata locului a venit atat prefectul Sucevei, cat si ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur.
Nu a lipsit nici arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, care a promis ca va ajuta la construirea unui numar de 50-100 de case in zona. Desfasurarea de forte de la fata locu