Problema nemuririi, sau cel putin a prelungirii duratei de viata a omului, reprezinta una dintre cele mai asidue teme de cercetare ale stiintei moderne. Dupa cum informeaza site-ul netmedica.ro, la o conferinta pe aceasta tema, care a avut loc la Oxford, in Marea Britanie, participantii au cazut de acord asupra teoriei conform careia prelungirea vietii umane nu mai reprezinta decât o problema de timp. Modalitatile care au fost propuse sunt destul de diverse, iar savantii sustin ca ele au trecut de mult de stadiul ipotezelor: de pilda, Richard Miller, de la Universitatea Michigan, spune ca experimentele pe soareci au demonstrat fara nici un dubiu ca se poate prelungi viata acestora cu pâna la 40%, doar prin reducerea valorii energetice a hranei. Cu alte cuvinte, un regim caloric scazut poate asigura multi ani in plus, pe lânga o sanatate vizibil mai buna, teorie confirmata si in cadrul experimentelor pe primate, fiind cunoscut cazul unei maimute-cobai care a trait pâna la 41 ani (echivalentul a 123 ani umani), dupa ce a urmat un asemenea regim. Un alt cercetator, David Sinclair, de la Universitatea Harvard, a introdus o substanta numita resveratrol (din continutul vinului rosu), in dieta musculitelor de otet, marind astfel durata vietii acestora cu pâna la 70%. Indiferent de metodele abordate, savantii sunt convinsi ca, in ritmul in care stiinta descifreaza, la ora actuala, misterele ADN-ului uman si animal, in câteva decenii, prelungirea vietii nu va mai fi doar o tema de cercetare, ci o realitate care, la rândul ei, ar putea reprezenta primul pas concret al fiintei umane spre descoperirea „cheii nemuririi“. Problema nemuririi, sau cel putin a prelungirii duratei de viata a omului, reprezinta una dintre cele mai asidue teme de cercetare ale stiintei moderne. Dupa cum informeaza site-ul netmedica.ro, la o conferinta pe aceasta tema, care a avut loc la Oxford, in Marea