pentru Adevărul, unul dintre cei doi inspectori de istorie din cadrul Serviciului Naţional de Evaluare şi Examinare (SNEE). şi alţi autori de subiecte din SNEE îşi rotunjesc din meditaţii pentru Adevărul, unul dintre cei doi inspectori de istorie din cadrul Serviciului Naţional de Evaluare şi Examinare (SNEE). şi alţi autori de subiecte din SNEE îşi rotunjesc din meditaţii veniturile de 7-8 milioane pe lună.
Un profesor de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Bucureşti îl cunoaşte foarte bine pe unul dintre cei doi inspectori de matematică din SNEE şi spune despre el că "dă meditaţii de doi, trei ani buni. şi, în plus, ia şi foarte mulţi bani la ultima şedinţă". Ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, ne-a declarat, ieri, că are tot mai multe informaţii că subiectele s-au scurs din SNEE şi în anii precedenţi. "S-au vândut la început cu preţuri mari, iar apoi au ajuns să vândă subiectele la preţuri derizorii. Oricum este o situaţie foarte gravă dacă unii din cei care fac subiectele pentru testele naţionale şi pentru bacalaureat dau meditaţii. Voi schimba radical Serviciul de Evaluare, pentru ca examenele să fie sigure", a spus Hărdău. Ministrul îi vrea pe vinovaţii gafelor de la bacalaureat după gratii. Aceştia sunt, în opinia lui Hărdău cei doi inspectori care au realizat subiectele la română, informaticianul, directorul general demis după scandalul de la testele naţionale şi directorul adjunct din cadrul SNEE.
Cloacă de pile, cunoştinţe şi relaţii
"Eu de patru ani spun că acest serviciu de evaluare şi examinare ar trebui desfiinţat şi găsită o altă formă, mai deşteaptă, de a face subiecte, dar nu mă ascultă nimeni. Din 2001, de când a început să funcţioneze SNEE-ul, şi până astăzi n-a existat examen în care să nu fie un subiect greşit cel puţin. Aceasta în condiţiile în care treaba lor, un an de zile, este să facă numai subiecte, pe de-o parte, i