Secretarul de stat american Condoleezza Rice a ajuns aseara la Beirut, cu intentia de a pune capat conflictului dintre Israel si gruparea siita libaneza Hezbollah. In timp ce liderii din regiune examinau posibilitatea de a crea o forta internationala de mentinere a pacii, Israelul a cucerit satul libanez Maroun al-Ras, existand informatii ca ar fi ocupat suburbiile orasului Bin Jbeil. Pe langa acestea, Israelul se mai confrunta si cu o alta problema interna, starea de sanatate a fostului premier Ariel Sharon inrautatindu-se. El se afla in coma din luna ianuarie.
SUA au schimbat abordarea situatiei privind rezolvarea conflictului din Orientul Mijlociu prin cererea de incetare imediata a ostilitatilor. Washingtonul a promis importante ajutoare umanitare Libanului, in conditiile in care tara este aproape distrusa. Fuad Siniora, prim-ministrul libanez, s-a pronuntat si el pentru o incetare imediata a focului, pana acum existand peste 350 de morti si peste 500.000 de oameni care au parasit zona de conflict.
Armata israeliana a patruns ieri in suburbiile orasului libanez Bin Jbeil, aflat la granita cu Israelul. Operatiunea s-a produs din directia satului Maroun al-Ras, ocupat duminica de israelieni. Cele mai multe reactii au venit din partea Statului Major al Israelului. Generalul Dan Halutz a declarat ca operatiunile militare israeliene pe teritoriul Libanului nu vor inceta atata timp cat exista sanse ca Tel Aviv-ul sa fie lovit de vreo racheta katiusa aflata in posesia Hezbollah. Tot el a spus ca pentru fiecare atac cu racheta al Hezbollah asupra orasului Haifa, aviatia militara israeliana va distruge 10 cladiri din Beirut. Hezbollah mai dispune de rachete katiusa pentru circa o luna, sustine Jerusalem Post.
Cu toate acestea, Hassan Nasrallah, liderul grupul islamist, sustine ca ofensiva armata pe teritoriul Libanului nu va avea rezultatele scontate