Contestatia lui Dan Voiculescu a fost respinsa de CNSAS printr-un vot foarte strans. Doar trei membri ai Colegiului s-au pronuntat pentru respingerea ei, trei impotriva, iar alti trei s-au abtinut. In aceste conditii balanta a fost inclinata de votul presedintelui Claudiu Secasiu. Conform articolului 24 al Legii de functionare a Consiliului de Studiere a Arhivelor Securitatii, in caz de balotaj, votul presedintelui de sedinta este decisiv. Cum Secasiu a facut parte din cei care au apreciat ca presedintele PC a facut politie politica, Voiculescu a fost incadrat ca informator de catre CNSAS, desi numarul celor care s-au pronuntat in acest sens nu reprezinta jumatate plus unu din numarul celor care au fost prezenti la sedinta.
Pana acum au aparut deja doua posibile explicatii pentru acest vot strans. Una a fost oferita de catre Mircea Dinescu inainte chiar de inceperea sedintei. Acesta a declarat ca nu este exclus ca unii colegi de ai sai sa se fi speriat de presiunile la care ar fi fost supusi de catre Dan Voiculescu prin intermediul trustului media detinut de familia acestuia. Dinescu a adaugat ca, departe de a fi el cel care a supus Colegiul presiunilor, Voiculescu, impreuna cu C.V. Tudor, presedintele PRM, au incercat sa influenteze CNSAS. "Domnul Voiculescu, alaturi de Vadim Tudor si de Gigi Becali, a facut o echipa foarte interesanta", a aratat Dinescu exprimandu-si apoi speranta ca CNSAS nu este format din oameni care sa se sperie si "sa se ascunda in munti".
Disputa va fi solutionata la tribunal
In al doilea rand, Cazimir Ionescu a sugerat ca decizia stransa a CNSAS se datoreaza dificultatilor de incadrare a cazurilor analizate. "Avem neaparata nevoie de o a treia incadrare: colaboratori cu angajament semnat, care au primit si bani, dar despre care nu se poate spune ca au facut politie politica" a spus Ionescu exemplificand prin c