In ''lotul 29'' de la CNSAS apar alte trei personaje politice importante, care au avut dosar de urmarire informativa.
Puiu Hasotti - senator PNL. De profesie muzeograf, Hasotti a fost cercetator la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta si conferentiar universitar la Facultatea de Istorie a Universitatii "Ovidius" Constanta.'
Marian Jean Marinescu - deputat PD. Provine din aceeasi circumscriptie ca si Radu Berceanu, care si el are dosar de urmarit. A fost coleg cu acesta la Fabrica de Avioane din Craiova, unde Marinescu era inginer.
Mircea Cosea - deputat PNL. Din biografia de pe pagina de internet a Camerei Deputatilor lipseste activitatea sa profesionala dinainte de 1989. Licentiat in stiinte economice, in 1969 a fost la un stagiu de perfectionare in Italia. (Oana Dobre)
Termenii cel mai des utilizati
Dosar de retea. Colectie de documente intocmite de fosta Securitate colaboratorilor si informatorilor. In mod obisnuit, dosarul de retea continea numele real al informatorului, numele conspirativ, note informative date de el Securitatii, datele sale biografice, rapoarte despre activitatea sa, precum si caracterizari intocmite de ofiterii de securitate. Uneori, in aceste dosare apareau date si despre "gazde" sau casele conspirative folosite de Securitate pentru a tine legatura cu informatorii.
Dosar de urmarire informativa. Colectie de documente despre cei urmariti de fosta Securitate. Continea note informative intocmite de ofiteri sau turnatori despre persoana vizata, monitorizari ale activitatilor zilnice ale acesteia si, uneori, stenograme ale convorbirilor telefonice, atunci cand telefonul respectivului era supravegheat. Aproape intotdeauna, colaboratorii cu dosar de retea aveau si dosar de urmarire informativa.
Nota informativa. Declaratie, de obicei scrisa, data de colaboratori Securitatii. Contine informatii