Controverastul om de afaceri, Genica Boerica a fost eliberat din arest joi seara in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti. Desi mandatul de arestare ii expira pe data de 27 septembrie, magistratii au decis punerea in libertate a lui Genica Boierica si a compliciilor acestuia din cauza unui viciu de procedura.
Dupa ce a fost eliberat din arest, Genica Boierica s-a indreptat spre resedinta sa din Craiova. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au hotarat eliberarea acestuia pe motiv ca s-au incalcat drepturile procesuale are inculpatilor. Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au facut recurs, iar decizia urmeaza sa fie luata pe 23 septembrie.
La sfarsitul anului trecut, Boierica a fost condamnat la opt ani de inchisoare de Tribunalul Bucuresti, intr-un dosar economic. Alaturi de el au mai fost condamnati mai multi oameni de afaceri arabi si egipteni.
Anchetatorii sustin ca prin folosirea de mijloace frauduloase, Genica Boerica, Elena Popa si Florentin Targarodschi cu ajutorul unor cetateni egipteni au obtinut in mod ilegal de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj suma de 290 de miliarde de lei cu titlu de TVA de rambursat pentru 13 societati comerciale.
Printre acuzatiile aduse lui Genica Boerica s-au numarat nerespectarea regimului armelor si munitiilor si violarea de domiciliu. In timpul anchetei, procurorii au instituit masura sechestrului asigurator asupra a trei imobile din municipiul Craiova, precum si a unuia din Milano. In plus a fost pus sechestru si pe 104 bijuterii din aur si pietre pretioase.
Genica Boerica a formulat mai multe denunturi impotriva lui Ristea Priboi, Ioan Melinescu - fostul presedinte al Oficiului National de Prevenire a Spalarii Banilor, fostul premier Adrian Nastase, Lucian Zaharia si Simona Busica - angajati ai Directiei Finantelor Publice Dolj