Gheorghe Funar(Foto: Ziua de Cluj)
Astfel, 18 consilieri au votat pentru revocarea hotararii de Consiliu Local (HCL) 424, prin care se majora suma ceruta bancii, in compensatie, de la 300.000 la 730.000 de euro.
Consilierii locali s-au speriat de argumentele juristilor BRD, care le-au dat de inteles ca, daca nu accepta sa se revina la varianta cu 300.000 de euro, se va ajunge la proces, iar BRD nu va mai da Primariei nici suma negociata initial.
Nu putem sti daca Primaria ar fi pierdut sau nu procesul cu banca, insa certa ramane doar imoralitatea conducerii BRD, care nu a vrut sa repare onorabil o greseala veche. Suma de 730.000 de euro ar fi fost pe deplin justificata, daca tinem seama ca un loc de parcare neconstruit a fost evaluat de administratia Boc la 7.322 de euro.
Proiectul privind BRD de pe ordinea de zi a sedintei CL a fost votat fara a genera vreo discutie intre consilieri. Cu totii au aratat ori ca nu sunt interesati de cati bani pot aduce la bugetul local, ori ca au lectia invatata dinainte de sedinta.
Juristii BRD au anuntat, zilele trecute, executivul Primariei ca reprezentantii bancii nici nu se gandesc sa plateasca 730.000 de euro si ca vor da in judecata municipalitatea, proces in urma caruia au spus ca nu se vor mai achita nici cei 300.000 de euro.
Cei de la BRD sustin ca obligatiile lor privind parking-ul s-au prescris, avand in vedere ca sediul sucursalei de pe Bulevardul 21 Decembrie a fost construit in baza contractului de concesiune din 199
Toate problemele in acest caz pleaca de la faptul ca oficialii Primariei din vremea lui Gheorghe Funar au receptionat constructia fara parking-ul ce ar fi trebuit realizat alaturi de sediul bancar. Conform conducerii BRD, parking-ul nu a fost construit deoarece admin