Trei medici din Italia şi unul din Târgu Mureş au realizat această intervenţie. Perioada de refacere a fost însă foarte lungă, aproximativ două luni de zile. Conform unor surse judiciare, Trei medici din Italia şi unul din Târgu Mureş au realizat această intervenţie. Perioada de refacere a fost însă foarte lungă, aproximativ două luni de zile. Conform unor surse judiciare, de-a lungul şederii sale în spital a fost vizitat de mai multe ori de procurorii anticorupţie pentru a fi audiat în legătură cu dosarul privind licitaţia organizată de Ministerul Justiţiei, în 2001, pentru achiziţionarea de echipamente medicale pentru spitalele din sistemul penitenciar, în care medicul este urmărit penal.
O secţie doar pentru Brădişteanu
Surse medicale ne-au mai declarat că întreaga secţie de terapie intensivă, de la etajul 6 al Spitalului Floreasca, a fost închisă pentru ca autorul primului transplant de cord din România să se poată reface în linişte. Medicii din spital nu au avut voie să utilizeze secţia care are 25 de paturi, ceea ce a provocat mari probleme în tratarea pacienţilor care au ajuns la Floreasca în această perioadă. După externare, dr. Brădişteanu va fi chemat şi la Institutul Naţional de Medicină Legală.
Interdicţie de a părăsi ţara şi sechestru
Brădişteanu are interdicţia de a părăsi ţara, deşi a încercat în mai multe rânduri să convingă instanţele de judecată că e absolut necesar să plece în străinătate pentru intervenţia chirurgicală pe cord. Totodată, anchetatorii au instituit sechestru pe toate proprietăţiile doctorului Brădişteanu şi i-au blocat conturile deschise la mai multe bănci din Elveţia şi Austria. În dosarul achiziţionării de aparatură medicală pentru spitalele-penitenciar mai sunt puse sub învinuire şi alte şase persoane, printre care medicul Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului de Boli Infecţioase "Matei Balş". @N_P