Ultima sedinta de tranzactionare din octombrie s-a incheiat cu un volum de transfer de 36.434 contracte futures si options si cu o valoare de 113,9 milioane de lei.
Din punct de vedere al eficientei investitionale, cresterea preturilor a facut din investitiile pe cumparare (long) cele mai profitabile strategii.
Cumulate cu rezultatele din celelalte sedinte, rezulta un volum total de 649.594 contracte futures si options, volum care reprezinta circa 92% din cel realizat anul anterior.
Octombrie a fost o luna a premierelor, evidentiindu-se atingerea si depasirea pragului de 5 milioane de contracte in istoria tranzactionarii de derivate in 20 octombrie, precum si a pragului de 3 milioane de contracte de la inceputul anului.
„A fost o luna foarte dinamica, plina in evenimente, atat pe piata contractelor futures, cat si pe piata optiunilor, declara Teodor Ancuta, presedintele Bursei. Am avut realizari deosebite din toate punctele de vedere: ca numar de contracte futures, options, ca valoare, ca numar de pozitii deschise”.
Sectorul financiar s-a dovedit pe parcursul celor 22 sesiuni de tranzactionare punctul central al plasamentelor participantilor in piata. Din cadrul lor a provenit atat liderul lunii, derivatele pe
SIF 2 Moldova pe care s-au incheiat peste 304.000 contracte futures, cat si locul secund ocupat de SIF 5 Oltenia cu 199.197 contracte.
Derivatele bancare DETLV s-au regasit in favoritele jucatorilor cu peste 50.000 contracte.
O evolutie buna au avut si derivatele pe SIF 3 Transilvania cu 24.304 contracte.
Din sectorul petrolier, cea mai buna evolutie a fost consemnata pe SNP, cu 48.415 contracte.
Ultima sedinta de tranzactionare din octombrie s-a incheiat cu un volum de transfer de 36.434 contracte futures si options si cu o valoare de 113,9 milioane de lei.
Din punct de vedere al eficiente