Infiintat in 1996, dupa cum aveam sa aflu din „cuvântul inainte“ din meniu, restaurantul craiovean Lino - Sapori di mare s-a dovedit a fi o surpriza placuta, atât din punct de vedere culinar, cât si al atmosferei. Ca sa ajungi in sala rezervata restaurantului, trebuie sa traversezi terasa, acoperita (dar „nepopulata“ in aceasta perioada), zona barului, amenajata modern, dar simplu. Lucrurile se schimba in sala rezervata clientilor care vor mai mult decât o cafea sau un suc: mese imbracate in rosu si crem, cu mis-en-place-ul facut, o sticla de vin pe care clientii o pot desface, la cerere, o lumânare pentru un plus de romantism, un design interior deosebit, urmând si specificul - marinaresc italian - cuiere verzi, in forma de peste, juvelnice agatate de tavan. Bruschete din partea casei Meniul este bogat in preparate italiene, marinaresti sau nu, incepând de la antreuri, salate, paste si pizza, fripturi si terminând cu cele mai sofisticate retete care au la baza peste, precum si in diferite soiuri de vin. Am ales arista con patate al forno (cotlet cu cartofi la cuptor) si tiramisu, dar am gustat de la companionii mei lasagna, valdostana (cotlet cu sunca presata si cascaval) si focacia (un preparat italienesc care poate inlocui pâinea, pregatit din blat de pizza asezonat cu oregano). La felul de mâncare pe care l-am comandat eu, ospatarita s-a grabit sa imi aduca si bruschetele din partea casei, un aperitiv, din nou italian, care consta in bucati de pâine prajita pe care sunt montate cantitati mici de sos de rosii cu ceapa, usturoi si verdeata. Totul mi s-a parut absolut delicios. N-am rezistat si am comandat si o portie de tiramisu, un desert rafinat, al carui nume vine din italiana si inseamna „trage-ma in sus“, ale carui principale ingrediente sunt cafeaua si romul, imbibate in piscoturi. Prajitura, bine insiropata, mi-a intarit ideea ca bucatarul de la Lino (ma int