Seful spitalului din Miercurea Nirajului nu s-a prezentat la concursul pentru functia de manager, pentru ca nu a avut 1.000 de lei.
Din cele 27 de unitati spitalicesti din tara, la care nimeni nu s-a prezentat la concursul pentru functia de manager, sapte sunt din Transilvania: Simleu Silvaniei (Salaj), Sarmasu de Campie si Miercurea Nirajului (Mures), Zlatna (Alba), Agnita (Sibiu), Victoria (Brasov) si Calan (Hunedoara).
Cazul spitalului din Miercurea Nirajului (judetul Mures) este emblematic pentru numeroasele probleme cu care se confrunta micile spitale si personalul angajat aici, probleme din cauza carora aproape nimeni nu vrea sa le conduca.
Director interimar, de profesie jurist
Spitalul din Miercurea Nirajului este condus, în continuare, de directorul interimar Aurora Takacs, de profesie jurist, care a fost numit pe post începând cu data de 1 iunie a acestui an.
Potrivit normelor elaborate de Ministerul Sanatatii, directorii interimari ai spitalelor trebuiau sa urmeze un curs de management, conditie obligatorie pentru înscrierea la concursul pentru ocuparea functiei de manager.
Cei interesati trebuiau sa plateasca suma 1.000 de lei pentru a se înscrie la acest curs, organizat de Institutul National de Sanatate Publica.
Directorul interimar al spitalului din Miercurea Nirajului nu a avut, la acel moment, banii necesari pentru a se înscrie la cursul de management. "Pe lânga o serie de probleme în familie, pe care le-am avut în acea perioada, am fost în situatia de a nu ma putea prezenta la curs, întrucât nu aveam banii necesari", sustine Aurora Takacs.
Aceasta a aratat ca, desi este greu de crezut ca nu a dispus de suma de 10 milioane de lei vechi, este singurul motiv pentru care nu s-a înscris la cursul de management.
Cu toate ca nu avea banii necesari, Aurora Takacs a cerut celor de la institut sa-i aprobe o amânare