În cazul DIE/CIE, circa 70 la sută din dosare sunt considerate "secret de stat", iar publicarea lor ar compromite "acţiuni în derulare" oficial de către preşedintele Traian Băsescu şi de şeful SIE, Claudiu Săftoiu. În cazul SIE, este vorba de circa 70 la sută din arhiva DIE/CIE din perioada comunistă. Nu se cunoaşte încă oficial numărul dosarelor păstrate la secret de către Direcţia de Informaţii a Armatei. Ion Mihai Pacepa precizează pentru Adevărul că dosarele CIE-DIE nu sunt de siguranţă naţională.
Promisiunea preşedintelui că "toate dosarele" vor ajunge la CNSAS se dovedeşte astfel că nu a fost îndeplinită. Şeful spionajului românesc, directorul SIE Claudiu Săftoiu, a lansat pe piaţă, într-un interviu acordat unui ziar central, o cifră-bombă: 27.000 de dosare rămân la SIE pe motiv de "siguranţă naţională". În mod concret, este vorba de circa 70 la sută din arhiva DIE/CIE, denumirile purtate de SIE în perioada comunistă. În cazul SRI, este vorba de 75.000 de dosare care nu vor fi predate CNSAS, fiind considerate de "siguranţă naţională". "În februarie, arhiva SIE număra 47.024 de dosare, din toate cele create înainte de 1989. În răstimpul de la Revoluţie până la înfiinţarea serviciului, documentele care au fost distruse cel mai mult au fost documentele neclasate, care se aflau în lucru în acea perioadă", a precizat Săftoiu în interviul publicat înainte de Anul Nou şi care a rămas fără niciun ecou. Şeful SIE mai preciza că toate cele "27.000 de dosare vor rămâne în arhiva SIE, clasificate în categoria securităţii naţionale şi exced Legea CNSAS. Aceasta bază este considerată operativă, iar publicarea ei ar compromite acţiuni în derulare", a declarat directorul SIE.
Ticu Dumitrescu: "La SIE nu am niciun punct de control "
"Eu vreau să se înţeleagă că, dacă la arhiva SRI am avut posibilitatea de a constata şi a pune cât de cât lucrurile la punct, avâ