Presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat ca formatiunea politica pe care o conduce respecta decizia Curtii Constitutionale, insa a precizat ca aceasta hotarare nu modifica cu nimic demersul de suspendare a presedintelui Traian Basescu. "Vom continua sa cerem ca Monica Macovei sa nu se afle in Guvernul restructurat.
Trebuie sa ne gandim daca motiunile simple ale Parlamentului mai au sau nu putere" - a mentionat Geoana.
Presedintele PD, Emil Boc a salutat decizia Curtii Constitutionale. In opinia sa, motiunea anti-Macovei a fost rezultatul unor jocuri "politicianiste", iar hotararea Curtii reprezinta cel mai clar semnal ca reforma justitiei din Romania trebuie sa continue.
Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca a declarat ca, indiferent de aceasta decizie a Curtii Constitutionale, ministrul Justitiei, Monica Macovei, are o relatie "proasta" cu Parlamentul. El i-a cerut, insa, premierului Tariceanu sa o demita pe Macovei, "daca doreste cu adevarat reforma".
Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu a declarat ca liberalii se asteptau la o asemenea decizie, mentionand ca pozitia adoptata de premierul Tariceanu, care si-a dorit mentinerea in functie a Monicai Macovei, a fost una corecta. "Legea referendumului va fi aplicata asa cum a decis Curtea Constitutionala" - a afirmat Crin Antonescu.
Deputatul PLD Cristian Boureanu a precizat ca decizia Curtii Constitutionale era previzibila, dar si-a exprimat regretul ca "orice proiect bun al Ministerului Justitiei se afla la mana PSD-PC-PRM".
Presedintele societatii SoJust, Horia Dumbraveanu, saluta decizia Curtii: "Trebuie sa asteptam motivarea scrisa. Dar din comunicat se desprinde faptul ca argumentarea este corecta, deoarece Constitutia are prevederi imperative doar in ceea ce priveste o mptiune de cenzura indreptata impotriva Guvernului".
Presedintele