Instanta Tribunalului Bucuresti a cerut, ieri, Ministerului Finantelor Publice (MFP), in cadrul dezbaterilor din dosarul "Rompetrol", sa isi precizeze clar pozitia cu privire la cererea acestei institutii de punere a sechestrului asigurator pe bunurile celor 11 inculpati, in frunte cu Dinu Patriciu, si ale companiei Rompetrol. Mai mult, ministerului condus de liberalul Sebastian Vladescu i s-a solicitat sa stabileasca valoarea prejudiciului adus statului in dosarul Rompetrol.
Desi procesul a ajuns la al saptelea termen de judecata, in documentatia depusa de Ministerul Finantelor Publice este un haos total. Finantele au cerut punerea sechestrului asigurator pe bunurile tuturor inculpatilor, desi aveau cunostinta de faptul ca o parte dintre acestia nu au nici o legatura cu creanta Libia, unde procurorii sustin ca s-a creat un prejudiciu. Astfel, cererea finantistilor mai mult incurca derularea procesului decat ajuta la recuperarea sumelor in litigiu.
In sedinta de ieri, reprezentantul Finantelor a cerut introducerea in cauza, ca parte responsabila civilmente, a societatii Rompetrol SA, insa instanta a cerut argumente suplimentare pentru a putea lua in discutie admiterea acestei solicitari, pana la urmatorul termen din 9 martie.
Mai mult, aparatorul presedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Gabriela Victoria Anghelache, a cerut judecarea separata a componentelor dosarului Rompetrol, respectiv creanta din Libia si manipularea pietei de capital. Motivatia? Clienta sa, Gabriela Anghelache, nu are nici o legatura cu inculpatii decat pe segmentul referitor la eventuala manipulare a pietei de capital si, implicit, nu merita "tratamentul" la care este supusa de mass-media.
La iesirea din sala de judecata, Dinu Patriciu a declarat: "Acest dosar de urmarire penala nu exista si este o facatura politica. In dosar sunt 60 de volume in care nu exi