CAIET DE RETETEAroma venea in valuri, din toate partile, de parca in toate casele oamenii pregateau clatite. Era oare posibil? Am nimerit, asa, fara sa-mi dau seama, in Raiul Clatitelor? Sa stiti ca nu am gresit foarte tare. De ce? Eram la Prejmer, unde se desfasura in acele zile "Festivalul clatitelor", prilej pentru gospodinele din zona sa nu faca rabat de la imaginatie si de la ingrediente care de care mai aromate si mai interesante. CAIET DE RETETE Aroma venea in valuri, din toate partile, de parca in toate casele oamenii pregateau clatite. Era oare posibil? Am nimerit, asa, fara sa-mi dau seama, in Raiul Clatitelor? Sa stiti ca nu am gresit foarte tare. De ce? Eram la Prejmer, unde se desfasura in acele zile "Festivalul clatitelor", prilej pentru gospodinele din zona sa nu faca rabat de la imaginatie si de la ingrediente care de care mai aromate si mai interesante.
Diversitate Prin urmare, am mancat atatea feluri de clatite cat sa-mi ajunga pentru cateva luni. Dar nu m-am ales doar cu atat. M-am gandit si la dumneavoastra. Asa ca, atunci cand doamna Maria Comanelea - proprietara de pensiune si mare gopodina de i s-a dus vestea in zona Prejmerului - s-a asezat sa-si traga putin sufletul dupa ce a copt un munte de clatite, (sa fi fost cam o suta la numar) n-am stat pe ganduri si i-am cerut cateva retete. Dintre acelea mestesugite, inventate de domnia sa, menite sa va trezeasca interesul.
Retete au fost multe, caci tot povestind ii mai venea cate o idee, si tot asa pana cand ceasul de odihna a trecut si si-a adus aminte de nenumaratele clatite ce asteptau sa fie umplute. Unele cu ciuperci, altele cu portocale, cu branza, cu carne, cu carnatiâ¦
CLATITE CU PORTOCALEIngrediente: aluat (pentru 20-30 de clatite): 4 oua, 250 ml lapte, 250 ml apa minerala, zahar, faina; 8 portocale, zahar, scortisoara. Preparare: Se bat ouale spuma. Se adaug