Intrucat in sistemul bancar nu a mai avut loc o fuziune tripla, fie succesiva, fie simultana, si pentru ca si pe alte piete externe o astfel de fuziune este o raritate, cand ne referim la politica de resurse umane a UniCredit, aceasta nu poate fi scoasa din context, crede Daniela Rohan, HR executive director la UniCredit Group Romania.
"Vorbim de o politica de resurse umane in perioada de tranzitie, despre integrare juridica, despre integrare de sisteme, de infrastructuri, de aliniere de produse si de politici in general iar apoi vorbim de o cultura si de o politica de resurse umane UniCredit, Tiriac Bank, sau UniCredit Group Romania ulterior finalizarii integrarii", declara Daniela Rohan.
Anul trecut, in cadrul grupului UniCredit, a fost derulat un sodaj intern la nivelul intregii retele. In Romania, s-a concluzionat ca aspectele cele mai importante din punctul de vedere al angajatilor sunt cele legate de leadership, de existenta unei echipe de top care sa functioneze ca un intreg, de claritatea rolului si a obiectivelor pe care fiecare angajat le are de indeplinit, si nu in ultimul rand, de training si dezvoltare.
"Planurile de retentie, in general, sunt cele obisnuite, dar ceea ce trebuie sa facem este sa le ajustam intotdeauna la realitatea in care functionam. Am derulat deja doua editii ale acestui sondaj in cadrul companiei, care ne ajuta acum sa stabilim un plan de actiune care sa se potrivit cu ceea ce isi doresc angajatii", precizeaza Rohan. Planurile din perioada de tranzitie, recompensarea prestatiilor deosebite din procesul de integrare, programele de change management, cele de comunicare interna, sunt de asemenea notate in planul UniCredit.
Romania este recunoscuta de catre companiile multinationale ca exportator de talente. "Romania este considerata in general de companiile multinationale care opereaza si in alte tari din Europa