Consiliul Judetean Salaj a decis sa vanda la licitatie firma din subordine "Drumuri si Poduri". Licitatia va avea loc in data de 29 martie, iar pretul de pornire este de 1.165.461 lei, pentru 6.253 actiuni, reprezentand 100% din societate.
Firma a incheiat anul cu pierderi, de peste 1,4 milioane de lei. Solutia vanzarii a fost aleasa pentru a evita falimentul societatii.
Societatea pe actiuni "Drumuri si Poduri" a luat fiinta dupa transformarea Regiei de drumuri, care apartinea CJ, in societate comerciala, conform cerintelor legii. Abia apoi, consilierii si-au data seama ca noua firma nu poate castiga lucrari din bani publici, astfel ca au decis sa o vanda.
Consilierul judetean PD, Viorel Stanca, a afirmat in cadrul sedintei in care s-a decis vanzarea ca "poate spune inca de pe acum cine va castiga licitatia".
Potrivit presedintelui CJ Salaj, Tiberiu Marc, pana acum si-au manifestat interesul pentru cumpararea societatii mai multe firme, unele chiar din judetele din jur. El considera ca momentul vanzarii este unul potrivit, data fiind lipsa de perspective de dezvoltare a societatii in structura actuala, pe de o parte, si de "potentialul pe care il aduce apropierea de autostrada Transilvania".
Istoric
Furnizor pentru familia Ceausescu
Societatea IMAR a fost constituita prin fuziunea altor doua intreprinderi. Prima dintre ele este Fabrica de Mobila Arad, fondata in anul 1890 de L.E. Lengyel, furnizoare de mobila a Curtii Imperiale Austro-Ungare si a Curtii Regale Romane, iar in perioada 1985-1990 principalul furnizor pentru Casa Republicii. Cea de-a doua intreprindere care a stat la baza aparitiei IMAR a fost Fabrica de Cherestea Arad, infiintata in 1923 de A. Cornis. Mobilierul pe care Nicolae Ceausescu urma sa-l primeasca drept cadou, de ziua lui, in urma cu 17 ani, se afla si acum tot in depozitul IMAR, fabrica care