De la cavalerul medieval al secolului al XVI-lea pina la un Hermann deportat in 1945, cele zece statui reprezinta tot atitea momente si fapte semnificative pentru locuitorii orasului.
Monumente, oameni, locuri
O surpriza pentru turisti va fi cu siguranta expozitia „Monumente, oameni, locuri", prima expozitie de fotografie „open air" din Sibiu. Trei fotografi, Martin Rill, Martin Eichler si Georg Gerster, prezinta peste 180 de fotografii ce descriu cele mai importante obiective de interes cultural, istoric si turistic din Sibiu si judetul Sibiu.
Pina la sfirsitul anului 2007, turistii care vor vizita Piata Mare din Sibiu vor fi intimpinati de un nou „centru de informare", unul original, unde locul oamenilor este luat de fotografii si text ce le vor stirni cu siguranta interesul pentru Sibiu, Medias, Agnita, Dumbraveni, Avrig, Ocna Sibiului, monumentele UNESCO din Biertan si Valea Viilor, Marginimea Sibiului si monumente ale naturii din intreg judetul Sibiu.
Viata ca in filme
Filmele documentare se dovedesc din ce in ce mai atragatoare. Studioul de film ASTRA a prezentat saptamina trecuta un documentar semnat de Florin Iepan, numit „Sapte povestiri de dincolo. Strigoii". Autorul a adunat marturii despre numeroasele cazuri de strigoi care ii bintuie pe cei vii, omoara animalele si terorizeaza familiile.
In Transilvania, sint cautate raspunsurile la intrebarile eterne ale umanitatii despre viata si moarte, real si imaginar, paranormal si supranatural si despre demonii trecutului. Un alt documentar interesant a venit la Sibiu tocmai din China, „Mr. Cool", in regia Zhang Hai.
Saptamina viitoare, admiratorii genului pot vedea, intr-o excelenta abordare antropologica, filmul documentar „Salasul", in regia lui Gheorghe Sfaiter. Filmul spune povestea vietii cotidiene a unei batrine care traieste