După meciul din Vinerea Neagră, Universitatea - CFR Cluj 0-1, n-am trecut pe la redacţie cu obişnuitul meu comentariu, m-am dat „accidentat“. Ce să fi scris după o partidă în care oltenii, la primul lor meci acasă, pe „Ion Oblemenco“, ne-au făcut să suferim, ei pierzând pe mâna lor, cum se spune în fotbal. Ar fi trebuit să-i critic tocmai de Sfintele Sărbători de Paşte şi am zis să fiu înţelegător cu ei. În plus, am crezut că în meciul de la Galaţi Ştiinţa se va trezi, deşi partida nu era uşoară, Fane Stoica neputând alinia cel mai bun „unsprezece“.
Din păcate, Oţelul a făcut cam ce-a vrut cu noi, deşi cu câteva zile înainte echipa lui Petre Grigoraş pierduse, 1-2, în faţa unei formaţii virtual retrogradate în Liga a III-a, CF Brăila. Sâmbătă, la Galaţi, a fost un fel de joacă de-a şoarecele (Oţelul) cu o pisică mititică (Universitatea), deşi oficialii Craiovei, prin declaraţii, ne ameninţau cu un altfel de joc şi rezultat. Cum sunt de prin părţile maestrului Fănuş Neagu, cunosc destul de bine Brăila, dar şi Galaţiul.
Exista pe malul Dunării, la Galaţi, o plajă numită „Cocuţa“, unde sâmbăta şi duminica se întâlneau cele mai frumoase femei din zonă şi cei mai arătoşi băieţi, printre care şi fotbalişti. Se zice că acolo, pe acea plajă, se fac cei mai frumoşi copii, din joacă. Şi se mai spune că în această perioadă se mănâncă scrumbii, care sunt bogate în proteine şi fosfor. Glumind în continuare, mi s-a părut că acest meci s-a jucat pe plaja „Cocuţa“, că gălăţenii cunoşteau mai bine terenul şi că mâncaseră multe scrumbii. Craiova mi s-a părut o echipă obosită, chiar vlăguită, parcă ar aştepta fluierul de final al acestui campionat.
Trecând la cealaltă echipă olteană, nu pot să nu remarc cele două victorii ale „pandurilor“, cu Ceahlăul şi FC Naţional, benefice pentru gorjeni în privinţa consolidării locului în clasament, dar care au ajutat şi Universitate