In unele cartiere iesene, copiii au ajuns sa se joace prin gunoaie. In aceasta situatie se afla copiii care locuiesc in casele de pe strada Cicoarei, deoarece autoutilitarele SC Salubris SA nu intra niciodata. Astfel, copiii sunt expusi intr-un risc ridicat la imbolnavire. "Noi, aici, nu beneficiem de nici o utilitate. De salubritate nici sa nu mai vorbim. Pentru a nu arunca gunoiul la voia intamplarii, sunt nevoit sa-l depozitez in pungi, iar cand plec la piata il arunc la prima ghena pe care-o intalnesc.
Traim ca pe vremea bunicii. Copii se joaca printre gunoaie deoarece mai sunt si persoane care nu sinchisesc sa transporte gunoiul la primul container. Incalzirea este cu lemne, iar daca vreau sa merg la baie, ma duc in capatul gradinii. Nimeni nu se gandeste la noi, parca nu am exista", a spus Petru Ursachi, iesean care locuieste pe strada Cicoarei din cartierul Galata. Cu toate acestea, societatea care ar trebui sa se ocupe de salubrizarea municipiului se scuza penibil, spunand ca nu poate intra pe strazile din cartierul iesean Galata. "Cunosc situatia din zona Cicoarei. Noi acolo nu putem intra, deoarece drumurile sunt impracticabile. Mai mult, nici contracte nu putem incheia cu locatarii din zona, deoarece nu au autorizatii de constructie. Avem un punct gospodaresc in apropiere, unde o data pe saptamana masinile noastre ridica gunoiul", a declarat Ion Apostol, directorul SC Salubris SA Iasi.
In unele cartiere iesene, copiii au ajuns sa se joace prin gunoaie. In aceasta situatie se afla copiii care locuiesc in casele de pe strada Cicoarei, deoarece autoutilitarele SC Salubris SA nu intra niciodata. Astfel, copiii sunt expusi intr-un risc ridicat la imbolnavire. "Noi, aici, nu beneficiem de nici o utilitate. De salubritate nici sa nu mai vorbim. Pentru a nu arunca gunoiul la voia intamplarii, sunt nevoit sa-l depozitez