Concepută de specialiştii în probleme de nutriţie ai spitalului „Sacred Heart Memorial“ din Wisconsin, SUA, dieta se adresează cardiacilor supraponderali, care trebuie să slăbească rapid, de obicei înaintea unei intervenţii chirurgicale.
Dieta, recomandată de site-ul www.slabsaugras.ro, a fost elaborată pentru şapte zile, însă poate fi reluată de câte ori este nevoie. Dacă este urmată întocmai, vă veţi curăţa organismul de toxine, vă veţi simţi plini de energie şi veţi slăbi între cinci şi opt kilograme.
Baza dietei - supa
Elementul de rezistenţă al dietei „Sacred Heart“ îl constituie supa, care poate fi mâncată ori de câte ori vă este foame şi în orice cantitate. Cu cât veţi mânca mai multă, cu atât veţi slăbi mai rapid. Pentru prepararea supei aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două borcane de roşii în bulion, trei cepe mari, o cană (250 ml) de supă degresată de vită, un plic concentrat de supă de pui cu tăiţei, o legătură de frunze de ţelină, două borcane de fasole verde, doi morcovi mari, doi ardei graşi. Tăiaţi legumele în bucăţi mici şi acoperiţi cu apă. Fierbeţi la foc mare timp de zece minute, micşoraţi focul şi continuaţi fierberea până legumele sunt moi. Condimentaţi cu sare, piper, boia de ardei şi bulion (opţional). Băuturi permise: sucuri fără acid şi neîndulcite, ceai de plante, cafea, lapte degresat, apă.
Planul dietei
Ziua I
Mâncaţi orice fructe cu excepţia bananelor. Pepenele, indiferent dacă este roşu sau galben, conţine mai puţine calorii decât majoritatea fructelor. Mâncaţi numai supă şi fructe.
Ziua II
În această zi puteţi mânca legume (proaspete sau fierte) pe săturate. Încercaţi să consumaţi cât mai multe verdeţuri şi evitaţi fasolea uscată, mazărea şi porumbul. La cină vă puteţi delecta cu un cartof mare copt cu puţin unt. Nu uitaţi de supă!
Ziua