Institutia Prefectului Timis a fost actionata in judecata, zilele trecute, pe un motiv mai mult decat ciudat. Reclamantul, Adrian Tatu, originar din Galati, dar cu domiciliul nelegal in Bucuresti, a chemat reprezentanta Guvernului in teritoriu din Timis in instanta pentru ca "a arborat steagul Uniunii Europene inainte de 1 ianuarie 2007, cand Romania a aderat la Uniunea Europeana".
Simtindu-se jignit de acest aspect, reclamantul solicita si despagubiri in valoare de 100.000 de euro. Si pentru a dovedi ca nu doreste acesti bani pentru a-si mari veniturile, galetanul-bucurestean s-a si gandit ce va face cu banii: "Cu banii obtinuti voi cumpara un aparat de rezonanta biomagnetica pe care il voi dona Spitalului Judetean Timisoara".
Lasand la o parte aspectul hilar al reclamatiei, procesul, al carui prim termen este stabilit pe 1 iunie, la Tribunalul Bucuresti, presupune anumite cheltuieli din partea Prefecturii Timis. "In primul rand jurista noastra va trebui sa lase alte treburi deoparte, sa mearga la Bucuresti si sa justifice un lucru mai mult decat ridicol. Bineinteles, va trebui platit drumul, diurna, si toate celelalte cheltuieli pe care le presupune o astfel de deplasare", spune Ovidiu Draganescu, prefectul de Timis.
Mai mult, prefectul Draganescu considera ca reclamatia nu are nici un suport, Prefectura nefiind institutia care ar fi trebuit trasa la raspundere pentru faptul ca steagul U.E. a fost arborat pe cladirea Palatului Administrativ inca dinainte de 1 ianuarie 2007. Reprezentantul Guvernului in teritoriu considera "vinovata" de aceasta situatie conducerea Consiliului Judetean Timis, institutie care este proprietara a Palatului Admnistrativ. "Noi suntem in chirie", a declarat prefectul, fara a preciza daca exista vreo lege care sa interzica arborarea drapelului U.E. inca de anul trecut.
Desi nu a lamurit pe deplin enigma steagului