Potrivit reprezentantilor Regiei Autonome Judetene de Apa Canal (RAJAC) Iasi, Legea nr. 241/2006, privind serviciile de alimentare cu apa si de canalizare, obliga unitatea sa incheie noi contracte pentru serviciile pe care le presteaza. Acest lucru va fi posibil abia dupa publicarea actului normativ in Monitorul Oficial. In prezent, RAJAC Iasi are incheiate contracte pentru furnizarea serviciilor de apa si canalizare cu 2.740 agenti economici, 806 asociatii de proprietari, 12.063 abonati particulari.
Aria de acoperire a Regiei cuprinde municipiul Iasi, orasele Targu Frumos, Harlau si alte cinci centre comunale in Podu Iloaie, Raducaneni, Belcesti, Tibanesti si Vladeni. "Datorita modificarii Legii nr. 241/2006, care prevede serviciul de alimentare cu apa si de canalizare, trebuie sa incheiem noi contracte pentru serviciile furnizate catre clienti. Aceasta va fi posibila dupa publicarea actului normativ in Monitorul Oficial", a spus Razvan Manolache, purtator de cuvant al RAJAC. Reprezentantii unitatii iesene au mai precizat ca potrivit noului act normativ persoanele rau-platnice vor fi debransate dupa 45 de zile de la emiterea facturii neachitate, in loc de 61 de zile cat era prevazut inainte in actele normative. "Prin modificarea Legii 241/2006, acum putem debransa rau-platnicii dupa 45 de zile de la emiterea facturilor si nu dupa 61, asa cum era pana in prezent", a mai adaugat Razvan Manolache.
Potrivit reprezentantilor Regiei Autonome Judetene de Apa Canal (RAJAC) Iasi, Legea nr. 241/2006, privind serviciile de alimentare cu apa si de canalizare, obliga unitatea sa incheie noi contracte pentru serviciile pe care le presteaza. Acest lucru va fi posibil abia dupa publicarea actului normativ in Monitorul Oficial. In prezent, RAJAC Iasi are incheiate contracte pentru furnizarea serviciilor de apa si canalizare cu 2.740 agent