De ce media s-a simtit obligata sa rosteasca vorbele otravitoare la adresa Andreei Pana pana ce au starnit greata unora si amuzament altora?"
Traian Basescu le-a spus, iar media le-a repetat obsedant pana le-a consumat conotatia negativa. Le-a facut reutilizabile, contribuind la violenta de limbaj public invinovatita.
Nici unul dintre cei care au rostit apasat cuvintele prezidentiale nu si-a pus nicio secunda problema daca nu cumva, abuzand de ele pentru a face o demonstratie, prejudiciaza in plus demnitatea Andreei Pana si a comunitatii rrome. Pentru ca primul a fost Traian Basescu, avem si noi dreptul la ele, nu?
Presa si societatea civila, prima ofensata si amenintata, cealalta in apararea comunitatii discriminate, au reactionat, repetand de o suta, de o mie de ori insultele prezidentiale. Jurnalista Andreea Pana a fost jignita grav de Traian Basescu, dar demnitatea ei a fost poate ireparabil afectata de multiplicarea si amplificarea mesajului incriminat.
De ce oare, dupa ce le-a numit o data, media s-a simtita obligata sa rosteasca vorbele otravitoare pana ce-au starnit cu adevarat greata unora si amuzament altora. Pentru a ilustra rasismul si badarania presedintelui, aparatorii corectitudinii politice le-au reprodus la ore de maxima audienta, unii dintre ei cu o voluptate greu reprimata.
Scopul utilizarii lor, altfel perfect legitim, acela de a-l culpabiliza public pe Traian Basescu, a trecut pe plan secund. Victoria a fost chiar a acelor cuvinte.
Trebuie sa-i dam dreptate intr-o privinta presedintelui Traian Basescu, se afla in pas cu societatea. Poate ca a depasit, asa cum pretinde, statutul de politician de tranzitie, dar exista sigur o parte a presedintelui care n-a evoluat.
Sinecdoca sexista si insulta rasista - toxice in egala masura, numai in Romania misogionismul trece drep