In lipsa de Scooby Doo, Counter Strike sau Spider Man, responsabilii cu propaganda socialista, sectiunea tineret, incercau sa tina copiii Epocii de Aur ocupati cu alte indeletniciri, mai putin capitaliste. Una dintre ele era si colectionarea de timbre, postasii epuizand ca pe painea calda plicurile filatelice rosii, de cinci lei sau cele verzi, de opt lei, cu norma patriotica "un timbru strain la trei romanesti". Insa pana si marcile postale straine erau ori chinezesti, ori cu sigla CCCP, si cu Laika, patrupeda astronauta leninista, sau Gagarin cu secera si ciocanul.
Totusi, in 1979, Directia judeteana de posta Timis a avut curajul lansarii "la apa" a unei stampile omagiale care nu avea legatura nici cu socialismul, nici cu tovarasul, eveniment consemnat ca atare de Drapelul Rosu din 22 decembrie 1979 : "Cu ocazia implinirii a 250 de ani de navigatie pe Bega, Directia judeteana de posta si telecomunicatii a initiat aplicarea unei stampile omagiale pe toate trimiterile din luna decembrie a.c., reprezentand cea dintai ambarcatiune care a circulat pe Bega tractionata de cai". Cum insa plicul cu stampila omagiala legata de vaporasele de pe Bega era, probabil, prea libertina, ea a fost contrabalansata, pe aceleasi plicuri, dupa cum aflam din acelasi ziar, cu doua "dintre cele mai de succes marci postale ale ultimilor ani" (probabil "de succes" pentru ca nu se gaseau altele), cu "regele timbrelor" - una din emisiunea "Peste 45 de ani de activitate revolutionara", cu poza lui Ceausescu in centru, spre deosebire de cea de-a doua marca postala "de succes" - "55 de ani de la faurirea P.C.R.", cu poza lui Ceausescu in centru.
Probabil, satui sa-l vada pe nea Nicu pana si vederi, scrisori sau carti postale, romanii nascoceau in acea perioada bancul cu Ceausescu care vine la Posta sa intrebe de ce nu se vand timbrele cu chipul lui. "Pentru ca nu se lipesc", il la