Primăvara a trecut şi nu mai puteţi da vina pe astenie pentru oboseala şi lipsa de energie resimţite de organismul dumneavoastră. Site-ul www.topsănătate.ro vă vine în ajutor cu un truc interior pentru a scăpa de starea care a pus stăpânire pe dumneavoastră. Încercaţi, în această perioadă, să consumaţi în cantităţi mai mari decât de obicei, măcar o parte dintre următoarele alimente energizante.
Cereale. Cerealele eliberează zaharurile într-un ritm lent, aşadar vă vor conferi un nivel constant de energie. În acelaşi timp, este o sursă bogată de vitamine B care ajută la o mai bună funcţionare a splinei, care este bateria dumneavoastră de energie.
Recomandări: Este indicat ca micul dejun să conţină cereale şi un bol de lapte degresat.
Ovăz. Ovăzul nu este doar plin de substanţe nutritive, dătătoare de energie dar, în acelaşi timp, ajută la menţinerea constantă a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce înseamnă o bună concentrare şi atenţie.
Recomandări: Consumaţi dimineaţa ovăz fiert cu puţină miere.
Pătrunjel. Pătrunjelul este o uzină de substanţe nutritive. Conţine cantităţi mari de vitamina B12, mai multă vitamina C decât citricele şi aproape toate substanţele nutritive pe care le cunoaştem.
Recomandări: Acum că ştiţi toate cele de mai sus, folosiţi la toate mâncărurile mai mult pătrunjel decât de obicei!
Legume verzi. Întregul complex de vitamine B, precum şi magneziul şi fierul pot fi găsite în legumele proaspete verzi precum: broccoli, sparanghelul şi spanacul. Broccoli este şi o excelentă sursă de coenzima Q10, o substanţă nutritivă de o importanţă crucială în producerea de energie la nivel celular.
Recomandări: Renunţaţi la cartofii prăjiţi! Garnitura la masa de prânz sau la cină ar trebui să fie alcătuită din legume verzi!
Piersici. Piersicile au un conţinut ridicat de apă şi un efect l