De obicei, pe bărbaţi îi sperie postura de tată. Schimbările care intervin în vieţile lor o dată cu naşterea primului copil îi iau prin surprindere (deşi au nouă luni la dispoziţie să se împace cu ideea), aşa că niciodată nu ştiu cum să se comporte cu pruncul lor. Site-ul www.men.msn.com vă dă câteva sfaturi care vă vor ajuta să fiţi întotdeauna un tată bun, nu numai în primii ani de viaţă ai copilului dumneavoastră.
- Nu vă faceţi griji, nici tatăl dumneavoastră nu a ştiut ce face!
- De fapt, dacă vă mai gândiţi o dată, ar trebui să vă faceţi ceva griji!
- Nu spuneţi nimănui că dumneavoastră şi soţia dumneavoastră „încercaţi“. Nimeni nu are nevoie să vizualizeze...
- Nu spuneţi nimănui când au fost concepuţi copiii dumneavoastră, cât a durat sau ce melodie cânta la radio...
- Nu daţi copiilor nume de oraşe, puncte geografice, planete din sistemul solar, anotimpuri, plante, animale sau staruri de televiziune.
- La naştere, copilul dumneavoastră are deja o relaţie profundă, complicată, cu mama sa şi, în primul an, dumneavoastră sunteţi numai o curiozitate. Câţiva ani după aceea, veţi fi ca o plimbare într-un parc de distracţie. Apoi, un arbitru. Şi, în final, o bancă.
- Dacă vreţi să îl supuneţi pe copilul dumneavoastră la o intervenţie chirurgicală de orice fel, insistaţi pentru o anestezie, din moment ce mulţi pediatri nu o consideră necesară. Anestezia este pentru copil.
- Nu e nimic grav dacă îşi suge degeţelul, deoarece asta îl ajută să treacă mai uşor peste durerile apariţiei dinţilor. Oricum, acest obicei ar trebui să înceteze până la vârsta grădiniţei.
- Ştiţi cum toată lumea vă spune că vă veţi obişnui cu scutecele?!? Ei bine, nu vă veţi obişnui. Decât în cazul în care purtaţi şi dumneavoastră.
- Dacă vă forţaţi copilul să folosească oliţa, acest lucru îl va face să urască acest obiect. Copiii încep să