Moda ca un restaurant să se ocupe şi de prânzul angajaţilor unor instituţii din oraş a cuprins şi Craiova. Aşa avem posibilitatea să ne potolim foamea la serviciu şi să aflăm ce restaurante noi mai avem de vizitat în Bănie.
Dintr-un pliant care conţinea oferta de catering a localului am aflat şi eu de restaurantul Romantic. Deschis recent în fostul Complex Vechi din Valea Roşie, acest local promite, în pliantul publicitar, ambianţă deosebită, produse de calitate, promptitudine, încredere şi, nu în ultimul rând, preţuri pentru orice buzunar. Cum am vizitat aproape toate restaurantele din Craiova şi am intrat în pană de „subiecte“, mi-am zis că nu trebuie să ratez o asemenea informaţie, aşa că m-am grăbit să fac o vizită restaurantului.
Ajunsă acolo, am intrat repede şi am ieşit la fel de repede. M-am întors, am intrat încă o dată şi am rămas, după ce am fost nevoită să mă mut la trei mese. Şi asta nu pentru că erau rupte scaunele, ba dimpotrivă: scaunele arată bine, numai că, aşezată la prima masă, n-am putut să ignor paharul aşezat pe podea, lângă un picior al mesei, în care picura apă din tavanul afectat de ultimele ploi. La cealaltă masă, m-au gonit firimiturile de pe bucata de atlas albastru care ţine loc de faţă de masă, mai ales că acestea s-au încăpăţânat să stea lipite de material şi la insistenţele ospătăriţei de a le scutura. În cele din urmă, m-am mutat la altă masă, lângă care trona alt pahar, care avea acelaşi scop, acela de a proteja podeaua de apa din tavan. Aş fi putut să îmi aleg altă masă, mai ales că nu mai era nimeni în restaurant, dar toată sala era împânzită de pahare, aşa că am rămas aici.
Ospătăriţa, evident fericită să vadă că rămânem, s-a grăbit să ne aducă un meniu (pentru două persoane, deşi, repet, nu mai era nimeni în restaurant). După ce l-am răsfoit, m-am hotărât asupra unui rulou de porc (cu şuncă presată şi castra