A părăsi un loc de muncă este deseori supărător, indiferent dacă plecaţi de bunăvoie sau în urma unei concedieri. În aceste momente dificile, numai o atitudine corectă vă poate salva reputaţia, imaginea şi cv-ul. Site-ul www.menonline.ro vă oferă cinci sfaturi obligatorii pentru momentul în care plecaţi de la un loc de muncă.
- Nu le spuneţi şefului şi colegilor tot ceea ce consideraţi că „merită“. Când plecaţi, emoţiile pot fi exagerate, mai ales dacă sunteţi concediat şi veţi fi înclinat să le comunicaţi celor din jurul dumneavoastră tot ceea ce nu v-a convenit la ei. Nu o faceţi! Nu ştiţi cu cine vă veţi întâlni pe drumul vieţii.
- Nu stricaţi computerul de la serviciu sau, şi mai rău, nu furaţi nimic de la birou, chiar dacă vă consideraţi nedreptăţit şi sunteţi „negru“ de supărare. O vizită la poliţie v-ar putea calma?!
- Nu uitaţi să cereţi o recomandare. Sună ciudat dacă nu plecaţi în termeni amiabili. Dar trebuie să ţineţi cont că veţi include şi acest job în CV-ul dumneavoastră şi veţi avea mare nevoie de o recomandare, fie ea şi „neutră“, dacă nu există nici cea mai mică şansă să fie „bună“.
- Nu vă bârfiţi colegii şi şefii. Nu aveţi nimic de câştigat, iar ceilalţi îşi vor imagina că suferiţi de mania persecuţiei. Sau poate ceea ce s-a întâmplat nu a fost doar din cauza lor! Tăcerea este de aur şi, nu uitaţi, niciodată nu puteţi să fiţi pe placul tuturor.
- Dacă mergeţi la un interviu, nu vă vorbiţi fostul şef de rău, chiar dacă cel din faţa dumneavoastră insistă să relataţi care a fost motivul pentru care aţi părăsit fostul loc de muncă. Singura persoană văzută rău veţi fi dumneavoastră! Intervievatorul se va gândi că poate dumneavoastră sunteţi problema şi ar fi o greşeală să vă angajeze.
Orice motive aţi avea să vă schimbaţi locul de muncă, lăsaţi o portiţă deschisă. Poate vă veţi mai întâlni cu acei oameni. Şi poate ve