Ştiţi deja că fructele, legumele, salatele luptă eficient împotriva bolilor, însă vreţi să ştiţi pe ce legumă să vă bazaţi pentru a preveni sau a uşura simptomele unei afecţiuni. Site-ul www.topsănătate.ro vă oferă posibilitatea de a profita din plin de beneficiile pe care le aduce această alegere gastronomică sănătoasă.
Legumele reprezintă o alegere alimentară sănătoasă datorită efectelor protectoare împotriva bolilor. Însă, sucurile proaspăt stoarse din legume crude constituie o adevărată „bombă“ de sănătate pentru organismul dumneavoastră, deoarece aprovizionează fiecare celulă şi ţesut din corp cu elementele nutriţionale necesare.
Bineînţeles că organismul dumneavoastră îşi poate lua substanţele nutritive şi din legumele proaspete consumate în stare crudă, însă sucurile sunt mult mai uşor şi mai rapid digerate şi asimilate. Carenţele de vitamine şi minerale pot fi mult mai rapid „rezolvate“ consumând sucuri proaspete din legume, decât legumele în stare crudă.
Punct ochit, punct lovit
Iată pe ce legumă sau combinaţie de legume trebuie să vă bazaţi în caz de...
Acidoză: morcov, sfeclă, castravete şi spanac;
Acnee: morcov, salată verde şi spanac;
Alergii: morcov, salată verde şi spanac;
Amigdalită: morcov, spanac, sfeclă şi castravete;
Anemie: sfeclă, ţelină şi morcov;
Apendicită: morcov, sfeclă şi spanac;
Artrită: castravete, sfeclă, ţelină, morcov şi macriş de baltă;
Astm: morcov, ridichi şi ţelină;
Boli cardiovasculare: morcov, sfeclă, castravete şi spanac;
Boli oculare: roşie, morcov, ţelină, pătrunjel şi spanac;
Bronşită: roşie, morcov, ceapă şi spanac;
Constipaţie: morcov, sfeclă, spanac şi macriş de baltă;
Colită: morcov, sfeclă, castravete şi spanac;
Diabet: morcov, ţelină, salată verde şi spanac;
Dispepsie/indigestie: morcov, sfeclă, castravete şi span