NOCIV. Aspartamul sau E 951 este cel mai cunoscut şi controversat indulcitor, de aproape 200 de ori mai dulce decăt zahărul. Conţine doi aminoacizi, acidul aspartic şi fenilalanina. Un studiu efectuat in Italia a evidenţiat efectele nocive ale acestui indulcitor. Opinia publică americană a fost cea care a reacţionat cel mai dur, autorităţile ducănd o campanie de informare asupra efectelor consumului acestui indulcitor. Totuşi, The Food and Drug administration (FDA) a declarat că cercetarea nu este foarte concludentă şi se bazează pe propriile surse. Indulcitorii artificiali reprezintă 62% din valoarea pieţei dulciurilor şi conform studiilor se regăsesc in aproximativ 6.000 de produse de pe intreaga planetă, inclusiv in băuturile răcoritoare, ciocolata caldă, guma de mestecat, deserturi, iaurt şi chiar in unele produse farmaceutice.
MĂSURI. O companie suedeză va deschide la inceputul lunii viitoare un centru de cercetare pentru crearea unor genţi de voiaj care să păstreze produsele alimentare intr-o stare căt mai bună. Principalele vizate sunt fructele şi legumele consumate in Europa, care sunt mult mai sensibile din acest punct de vedere. Compania pretinde că, la ora actuală, piaţa europeană suferă pierderi in valoare de 10 milioane de euro, din această cauză fructele şi legumele alterate conţin mult mai puţine calorii, deci este necesară găsirea unor soluţii din acest punct de vedere.
NOCIV. Aspartamul sau E 951 este cel mai cunoscut şi controversat indulcitor, de aproape 200 de ori mai dulce decăt zahărul. Conţine doi aminoacizi, acidul aspartic şi fenilalanina. Un studiu efectuat in Italia a evidenţiat efectele nocive ale acestui indulcitor. Opinia publică americană a fost cea care a reacţionat cel mai dur, autorităţile ducănd o campanie de informare asupra efectelor consumului acestui indulcitor. Totuşi, The Food and Drug administration (FD