ALARMĂ. Specialiştii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Hunedoara au descoperit că 67 de făntăni publice din judeţ, dintre cele 91 pe care le-au verificat pe parcursul a două săptămăni, conţin apă nepotabilă din punct de vedere microbiologic. Situaţia este aceeaşi şi in cazul a 20 de izvoare aflate in mediul rural. Directorul adjunct al ASP Hunedoara, medicul Otilia Sfetcu, a declarat că apa din aceste izvoare şi făntăni publice conţinea germeni periculoşi, cum ar fi streptococul fecal şi Escherichia Coli, care intr-o concentraţie mare pot provoca gastroenterită acută, o boală care se manifestă prin greţuri şi diaree. Primarii din aceste localităţi au primit termen pănă la mijlocul lunii viitoare să ia măsuri pentru igienizarea făntănilor şi să afişeze panouri prin care să atenţioneze populaţia cu privire la pericolul consumării apei nepotabile.
CONTROL. In perioada 2-13 iulie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a continuat controlul privind modul de respectare a prevederilor legale referitoare la protecţia consumatorilor in unităţile de alimentaţie publică. Au fost controlate 614 unităţi de alimentaţie publică, din care 27% in mediul rural, şi au fost verificate 47 de tone de alimente, materii prime şi preparate culinare, constatăndu-se că peste 6 tone de alimente nu se incadrau in prevederile legale in vigoare.
ALARMĂ. Specialiştii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Hunedoara au descoperit că 67 de făntăni publice din judeţ, dintre cele 91 pe care le-au verificat pe parcursul a două săptămăni, conţin apă nepotabilă din punct de vedere microbiologic. Situaţia este aceeaşi şi in cazul a 20 de izvoare aflate in mediul rural. Directorul adjunct al ASP Hunedoara, medicul Otilia Sfetcu, a declarat că apa din aceste izvoare şi făntăni publice conţinea germeni periculoşi, cum ar fi streptococul fecal şi Escherichia Coli, care