In articol nu sunt mentionate statistici oficiale, ci banuieli exprimate de 60 de proprietari de pescarii din Anglia si Scotia.
Sondajul facut de Asociatia Profesionala a pescarilor a aratat ca 34 dintre cei 60 au afirmat ca sunt tinta regulata a hotilor si ca situatia s-a inrautatit in ultimii doi ani. Din cei 34, 25 cred ca imigrantii sunt cei responsabili de disparitia pestilor, pe care i-ar manca sau i-ar vinde altor pescarii.
Purtatorul de cuvant al Asociatiei, Peter Cliff, este citat afirmand ca “plangerile sunt in general privitoare la est-europenii care au venit in ultimii ani in Marea Britanie, aici fiind o altfel de cultura. Ei sunt foarte fericiti sa manance crap, in timp ce noua nici nu ne trece prin cap. Multi sunt foarte surprinsi cand li se spune ca nu pot duce acasa pestii prinsi la pescarii. E imposibil de spus cati pesti au fost luati, dar e posibil sa fie mii”.
Problema pescariilor britanice rezulta din investitiile facute pentru cresterea unei populatii de specimene mari, care sa-i atraga pe pescarii sportivi, care sa plateasca abonamente de mii de lire pentru a-si satisface placerea.
Potrivit Daily Mail, pescariile sustin ca investesc aproximativ 1000 de lire sterline pentru a obtine un crap de peste 10 kilograme.
“Pescarii vor sa se duca sa prinda pesti mari, iar daca nu sunt, nu vor mai merge”, a mai declarat Cliff. El sustine ca o parte dintre pescarii au instalat avertismente scrise in mai multe limbi prin care li se cere pescarilor sa arunce inapoi in apa prada capturata.
Daily Mai citeaza un membru al unei asociatii locale de pescarii care declara ca avertismentele sunt ignorate si ca “doi est europeni au venit si mi-au oferit bani pentru pestii pe care-i aveam in juvelnic. Ii enerveaza pe oamenii care platesc mii de lire sa pescuiasca intr-un loc unde sunt pesti mari si