Aeroporturile nu au fost niciodata cunoscute ca locuri in care se pot servi preparate delicioase si bauturi diverse, insa pe masura ce turismul ia amploare, producatorii alimentari se diversifica, urmand o noua moda: branduri locale, plasate in locatii strategice si atractive in cadrul terminalelor de pe aeroporturi, efect garantat pentru atragerea unui val de consumatori, se arata intr-un articol al New York Times.
Balducci’s, un magazin de legume si fructe din Greenwich Village, New York, a evoluat de la un mic lant de restaurante in Washington D.C, deschizandu-si in aceasta primavara primul sau outlet de 700mp in terminalul 2 al aeroportului international Kennedy.
Balducci’s se inscrie astfel in randul tendintelor industriei alimentare, prezenta tot mai mult in aeroporturile domestice si internationale, trend care ofera “un echilibru intre brand-urile nationale si locale”, a declarat Pat Banducci, vicepresedinte in dezvoltarea afacerilor la HMSHost, o companie multinationala cu sediul in Bethesda, care administreaza francizele de pe aeroporturi.
Aeroporturile nu sunt interesate doar de marci cunoscute mondial ca McDonald’s, brand-uri consacrate in care clientii au deja incredere. Exista o preferinta pentru brand-urile locale care “dau un anumit sens locului”, sustine Banducci. Pentru micii afaceristi concentrati pe vanzarea de mancare si bautura, aeroporturile reprezinta o mare oportunitate, continua acesta.
Pe aeroportul international din San Francisco, in cele doua terminale rezervate zborurilor interne, aproximativ 80% din vanzatorii alimentari sunt brand-uri locale, in timp ce in aria zborurilor internationale, unde calatorii sunt tentati sa cheltuiasca mai mult, se afla doar restaurant locale si cafenele.
Filozofia aeroportului este usor de inteles: predomina brand-uri locale, afirma Kandace Bender, directorul de marketing al a