Sute de locuinţe au fost luate de apă şi mai mulţi oameni au murit înecaţi sau trăsniţi în timp ce încercau să se adăpostească de vijelie. După ce au suferit din cauza
Sute de locuinţe au fost luate de apă şi mai mulţi oameni au murit înecaţi sau trăsniţi în timp ce încercau să se adăpostească de vijelie.
După ce au suferit din cauza căldurilor excesive, românii au avut de înfruntat, în mai puţin de 24 de ore, un alt coşmar. Mai multe judeţe, printre care Suceava, Buzău, Cluj, Braşov şi Harghita, au fost afectate, weekendul trecut, de furtuni şi grindină. Culturile de toamnă au fost complet distruse.
În judeţul Harghita, furtuna a lăsat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 11 localităţi fără energie electrică şi a avariat 57 de posturi de transformare. Şi în Buzău, peste 100 de localităţi au rămas fără energie electrică.
Opt ore pe întuneric
În judeţul Argeş, 20 de comune au rămas fără energie electrică timp de aproape opt ore, în urma furtunilor de ieri. "Au fost afectate opt linii medii de tensiune şi 212 posturi de tensiune. Încercam să reparăm o linie, şi brusc se strica alta.
A durat ceva timp până am remediat defecţiunile, pentru că nu puteam lucra pe fulgere şi tunete", a declarat Dragoş Păun, inginer în cadrul Electrica. În zona Mânăstirii Sâmbăta de Sus din Braşov, 40 de turişti cazaţi într-o pensiune au fost transferaţi la un hotel, iar 12 maşini au fost luate de ape. Pensiunile evacuate din comuna braşoveană erau pline de nuntaşi, însă, odată cu pornirea furtunii, aceştia au fost evacuaţi de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi reprezentanţii autorităţilor locale.
Treizeci de turişti au rămas blocaţi ieri, în masivul Făgăraş pe un drum forestier. Ei s-au adăpostit într-o maşină a salvamontului. Spre lăsarea serii aceştia au fost duşi la Mânăstirea Sâmbăta de Sus. Tot în