Masinile electrice au aparut inca din 1890, dar in ciuda mai multor decenii de incercari, publicul s-a aratat reticent fata de acest segment. Anii urmatori se anunta promitatori, iar Salonul de la Frankfurt a gazduit un numar de concepte noi care ar putea ajunge pe sosele in perioada urmatoare.
Cel mai avansat concept electric, prezentat la Frankfurt, a fost Nissan Mixim. Nu va asteptati ,insa, sa il vedeti prea curand in showroom-uri, fiind momentan doar un exercitiu de design si o mostra a tehnologiei. Mixim beneficiaza de usi Gullwing, camere de luat vederi in locul retrovizoarelor si de ultima tehnologie drive-by-wire. Noua inovatie, drive-by-wire presupune inlocuirea tuturor sistemelor mecanice, cu o unitate centrala care va prelua comenzile soferului, o solutie similara cu controlarea unui vehicul in simulatorele pe calculator.
Mixim este alimentata de baterii litiu-ion, are trasnmisie integrala avand cate un motor pentru fiecare punte. Producatorii sustin ca prototipul va fi in stare sa atinga viteze de pana la 170 km/h si va avea o autonomie de 200 de km la o singura incarcare. Ciclul de incarcare va fi cuprins intre 20 si 40 de minute.
Nissan nu a fost singurul producator care a adus in fata publicului vehicule alternative. BMW a prezentat o versiune hibrida a lui X6, C-Cactus de la Citroen va fi, de asemenea, propulsat cu ajutorul motorului conventional ajutat de cel electric. Nici producatorul nordic Volvo, nu a pierdut sansa de a scoate la vedere hibridul C30, versiune ce are in plus cate un motor electric pentru fiecare roata, pe langa motorul pe benzina. Hatchback-ul poate rula doar pe baterii pana la viteze de 100 de km/h.
Opel a expus un concept denumit Flextreme, propulsat de un motor pe motorina si unul electric. Dieselul este folosit doar pentru producerea energiei necesara pentru a reincarca bateriile. Acumulatorii pot fi