Primăria Capitalei propune distrugerea unei alte zone verzi din Bucureşti, prin ridicarea unei clădiri de birouri înalte de 100 m. Consilierii au respins deocamdată proiectul Cazul
Primăria Capitalei propune distrugerea unei alte zone verzi din Bucureşti, prin ridicarea unei clădiri de birouri înalte de 100 m. Consilierii au respins deocamdată proiectul
Cazul Constanda este glumă pe lângă proiectul imobiliar avizat de municipalitate în jurul Circului de stat. La numai 200 m de clădirea Circului a început construcţia unui imobil de birouri.
Potrivit Planului Urbanistic general (PUG), aprobat în anul 2000, spaţiul în care se va face construcţia este înregistrat ca Zonă Verde 1 (V 1 a), adică "parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate".
Potrivit unui proiect-hotărâre supus ieri votului Consiliului General, noile documentaţii de urbanism ar fi permis extinderea zonei construibile din Strada Dinu Vintilă, până pe Aleea Circului.
Spaţiul verde din vecinătatea Circului de Stat urmează a fi "plantat" cu clădiri de birouri de până la 20 de etaje.
După ce Primăria Capitalei şi Consiliul General se luptă de 5 ani să repare greşeala retrocedării Parcului Bordei (care era înregistrată ca "zonă verde 4"), aceleaşi instituţii vor să aprobe construcţii imobiliare pe un teren din zona Circului (înregistrat în documentele urbanistice ca "zonă verde 1 a").
Zona cercetată prin Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a fost de 80.000 de metri pătraţi, iar pentru construcţie a fost avizată o porţiune de 1.820 de metri pătraţi.
Centru de afaceri în loc de parc
Documentaţiile de urbanism avizate încă de anul trecut şi la începutul acestui an arată că în perimetrul Barbu Văcărescu, Bulevardul Lacul Tei şi Aleea Circului, gradul de ocupare a terenului va creşte de la 15% până la 70%.
Mai mult, dacă gradul de înălţime era CUT 0,2 (cel