Liberalul a împins de la spate votul uninominal prin parlament.
Mihai Voicu, unul dintre tinerii liberali fără o vizibilitate semnificativă, a reuşit, în calitate de şef al Comisiei electorale, să ducă la liman legea privind introducerea votului uninominal.
În primăvara acestui an, într-o şedinţă a conducerii liberale, Mihai Voicu a încasat-o verbal de la preşedintele PNL, Călin Popescu-Tăriceanu. Şeful său de partid i-a atras atenţia, pe un ton destul de agresiv, că, în calitate de şef al Comisiei pentru elaborarea Codului electoral, nu convocase comisia săptămâni în şir, drept pentru care nu a fost în stare să stabilească un calendar clar al dezbaterilor.
Tăriceanu a fost supărat pentru că, în absenţa unor dezbateri parlamentare, preşedintele Traian Băsescu a reuşit să preia iniţiativa uninominalului şi, implicit, să capitalizeze imagine.
Împins de la spate de şeful său, Mihai Voicu a chemat PD şi PSD la negocieri, formaţiunile convenind să preia drept bază de plecare proiectul pus pe hârtie de Asociaţia Pro Democraţia. Au urmat cinci luni de agitaţie la Comisia electorală. Tănărul cu aer inofensiv a trebuit să facă faţă tertipurilor puse la cale de pesediştii Eugen Nicolicea şi Valeriu Zgonea.
Plin de stângăcie în faţa camerelor de luat vederi, Voicu s-a chinuit totuşi să joace rolul rezervat de partid - cel al omului care să transmită că PNL vrea votul uninominal, iar pesediştii cei răi, nu. În cele din urmă, săptămâna trecută, Comisia electorală a finalizat legea.
Cotă redusă de popularitate
Mihai Voicu a fost privit dintotdeauna în partid ca un bun executant. El a fost promovat de Valeriu Stoica secretar general al partidului în 2001 şi a fost menţinut de Stolojan. Cum nu a deranjat niciodată vreuna dintre aripile din partid, Tăriceanu l-a numit secretar general al guvern