Spune-mi ce mănânci ca să-ţi spun cum să trăieşti Cultivat pe scară largă în Europa, morcovul este una dintre legumele recunoscute pentru conţinutul de vitamina A. Din acest motiv,
Spune-mi ce mănânci ca să-ţi spun cum să trăieşti
Cultivat pe scară largă în Europa, morcovul este una dintre legumele recunoscute pentru conţinutul de vitamina A. Din acest motiv, morcovul este un aliment-medicament pentru bolile de piele, ca şi pentru cele oculare. În plus, ajută la vindecarea rapidă a guturaiului şi tusei.
Morcovul este o excelentă sursă de glucide, minerale şi fibre. Este şi un antioxidant foarte puternic, care protejează împotriva bolilor cardiovasculare şi a îmbătrânirii premature a ţesuturilor.
Din aceste considerente, fitonutriţionistul Eric Favre consideră că acest aliment poate preveni boli precum cataracta, Alzheimer şi imunitatea scăzută. Morcovul face parte din dieta copiilor în perioada de creştere. Pentru bebeluşi se recomandă consumul de morcovi mici, săraci în nitraţi.
Bucătăria meridională
Osso buco - Rasoale mici
Calorii - 6oo. Timp de preparare - 90 de minute
Ingrediente: trei rasoale mici, 150 g morcovi, o ţelină, două păhărele de vin alb, două păhărele de supă concentrată, o linguriţă de făină, trei linguri de ulei, sare, piper, cimbru, 250 g orez.
Preparare: Rasoalele se taie în două. Acestea se prăjesc uşor în uleiul încins, apoi se scot şi se păstrează pe aragaz, să nu se răcească. În acelaşi ulei se prăjesc, timp de 10 minute, legumele, tăiate cubuleţe, apoi se presară făina, se adaugă vinul, supa, sarea, piperul şi cimbrul. În final, se pun rasoalele în cratiţa acoperită, se lasă la foc potrivit, timp de o oră. Se serveşte cu o garnitură de orez.