Indiferent dacă este tăiat sau în ghiveci, trebuie să respecţi anumite reguli pentru a-l menţine proaspăt cât mai mult timp.
Dacă te-ai săturat ca în fiecare an crengile bradului tău de Crăciun să se îndoaie la doar două-trei zile după ce a fost adus în casă, este timpul să înveţi cum să-l păstrezi viu mai mult timp.
Urmând sfaturile noastre, indiferent dacă este tăiat sau în ghiveci, bradul tău îşi va păstra culoarea verde, prospeţimea şi flexibilitatea.
Dacă este viu, în ghiveci
Dacă vrei ca bradul tău de Crăciun să nu moară după Sărbători, îţi poţi procura unul în ghiveci. Caută în pepiniere un copăcel potrivit pe care să-l plantezi apoi în grădină. Poţi alege un brad, dar la fel de bine un molid argintiu sau chiar un pin. Lasă ghiveciul afară până în ajunul Crăciunului, când îl vei duce în casă ca să-l decorezi. Pentru că nu-i plac căldura şi uscăciunea din interior, aşază-l, pe cât posibil, într-un loc mai răcoros. Nu uita să-l uzi în perioada în care te bucuri de frumuseţea lui.
Dacă ai optat pentru un brad în ghiveci şi stai la bloc, dă-l spre adopţie prietenilor care au grădină sau donează-l spre a fi plantat într-un spaţiu verde. Vei salva astfel unul din milioanele de brazi ce mor în fiecare an după Sărbătorile de Iarnă şi te vei simţi mult mai bine ştiind că ai făcut cadou o viaţă de... brad.
Dacă este tăiat
În momentul tăierii unui brad, jumătate din greutatea lui reprezintă apa. Dacă ai grijă de el, va rămâne verde, frumos şi hidratat. Iată câteva reguli de îngrijire:
> Pune-l în apă. Îi poţi menţine culoarea vie dacă introduci tulpina într-un vas cu apă pe care o laşi apoi să îngheţe. În ajunul Crăciunului, când aduci bradul în casă pentru a-l decora, lasă gheaţa să se topească şi pune vasul cu apă sub suportul în care ai aşezat bradul, astfel încât