Cu toate că preţurile sunt mici, bucureştenii nu se înghesuie să-şi cumpere pomi de Crăciun. Sursa: Codrin Prisecaru
Îi ia aproximativ şase ani să ajungă la 1,5 metri şi să fie bogat. Cu toate acestea, oamenii îl bagă în seamă o dată pe an: în noaptea de 24 decembrie, când la poalele lui ar trebui să se adune cadourile de la Moş Crăciun. Tradiţionalul brad de Crăciun, „cu cetina tot verde“, a intrat timid în pieţele din Capitală, adus fie din pepiniere, fie „de pe vârful Azuga de la noi“, în condiţii mai mult sau mai puţin legale. Şi pentru că se plâng că lumea nu prea mai cumpără brazi naturali de când cu cei artificiali bine făcuţi, comercianţii au scăzut din preţuri în comparaţie cu anul trecut.
PIAŢA AMZEI.În buricul târgului, la Piaţa Amzei, brazii sunt aduşi de la pepinieră. Sunt frumoşi, bogaţi, iar preţurile încearcă să atace toate buzunarele. Un brăduţ până într-un metru costă 50 de lei, iar cei mai înalţi au preţuri de 150-200 de lei. Avantajul e că vânzătorii sunt dispuşi să negocieze, aşa că tot ce vă trebuie este să ştiţi cum să obţineţi preţul cel mai avantajos. Puieţii sunt din soi danez, iar comercianţii îi aduc din pepiniera proprie. „Nu s-au dat foarte mulţi brazi, deşi noi suntem aici de o săptămână. Cred că în zilele următoare o să vindem mai mulţi. Noi sperăm să nu rămânem cu ei tăiaţi, că e păcat“, spune Georgian Bratu. Firma la care lucrează face şi amenajări interioare şi de exterior, iar băieţii folosesc asta ca avantaj la vânzare.
CORA MILITARI.În parcarea hipermarketului din Militari, brazii sunt puţini la număr, micuţi şi majoritatea în ghivece. Pentru un molid japonez în ghiveci, mic cât o veioză medie, veţi scoate din buzunar 70 de lei. Dar puteţi profita de copăcel şi la anul, când va fi deja mai mare. Pentru cei tăiaţi, preţurile variază între 100 şi 150 de lei, în funcţie de înălţime, dar nu mai m