Părinţii spun că sistemul paralel de educaţie va supravieţui, chiar dacă va fi interzis prin lege, aşa cum vrea ministerul. Pentru prima dată, Ministerul Educaţiei încearcă să oprească Părinţii spun că sistemul paralel de educaţie va supravieţui, chiar dacă va fi interzis prin lege, aşa cum vrea ministerul.
Pentru prima dată, Ministerul Educaţiei încearcă să oprească prin intermediul unui nou proiect de lege a Statutului cadrului didactic existenţa acestui sistem de învăţare paralel cu şcoala.
Dacă propunerea trece de parlament în această formă, profesorii de la clasă nu vor mai putea face meditaţii cu propriii elevi. Prevederea este mai degrabă una morală.
Materiile la care de ani buni se fac meditaţii sunt cele la care elevii sunt evaluaţi: română, matematică, istorie, limbi străine şi disciplinele cerute la admiterea în diversele facultăţi. Costul unei ore de meditaţii este între 15 şi 50 de lei, în funcţie de nivelul copilului şi de gradul de dificultate a materiei.
Relaxarea programelor şcolare - o soluţie
Deşi asociaţiile de părinţi sunt foarte critice la adresa acestor ore plătite în afara şcolii, spun că e foarte greu de luptat împotriva lor: "Credeţi că o lege poate interzice o activitate care oricum se practică la negru şi care se desfăşoară de foarte multă vreme?
A devenit o manie - dacă băiatul sau fata vecinului face meditaţii, al meu de ce să nu facă, e mai prost?" este de părere Radu Loghin, preşedintele Asociaţiei de Părinţi din Şcoala nr. 195 din Bucureşti. El spune că elevii ar fi mult mai fericiţi şi ar învăţa mai mult dacă s-ar organiza în incinta şcolii cercuri pe diferite discipline. "Problema este că la noi în şcoală nu sunt spaţii pentru aşa ceva", a adăugat el.
El spune că un copil care nu face meditaţii nu riscă neapărat să pice un examen pentru că "materia care se face l